De gastheer en gastvrouw

Wie zijn de mensen waar je ”op bezoek” komt , in de prachtige natuur?

Wij , Helle en Henrik begonnen in 2009 om te dromen van een nieuw leven in het buitenland . In eerste instantie viel de keuze op Italië, en na een aantal reizen daar heen , vonden we ook ons droomhuis.  Maar helaas werd het voor onze neus verkocht, buiten de makelaar om.  Wij begonnen opnieuw, en vonden  een nieuw droomhuis in Italië.  Maar na vele maanden van onderhandelingen , die niet echt tot iets leidden , gingen wij in Frankrijk kijken . Toen wij  Les Trois Noyers op het internet zagen ,  was het liefde op het eerste gezicht.  En voordat er drie maanden waren verstreken , was het huis gekocht en de verhuiswagen ingeladen.

Wij hebben absoluut geen spijt van dat het uiteindelijk Frankrijk werd, en niet Italie , want  de Auvergne bleek een nog niet ontdekte, schilderachtige omgeving te zijn,  midden in  éen van  de mooiste natuur gebieden van Frankrijk

In feite is de Auvergne de minst toeristische regio van Frankrijk; tot nog toe.

Een regio die,  vanwege het gebrek aan snelwegen, tot 2008 is ” afgesneden ” geweest van de rest van Frankrijk.  In 2008 werd er een snelweg aangelegd , zodat men tegenwoordig gemakkelijk naar de Auvergne kan rijden / vliegen, onafgezien of men vanuit het noorden- of het zuiden  van Frankrijk aankomt.

Henrik :henrik

Henrik heeft al als teenager een groot verlangen gehad om de wereld en haar mogelijkheden te verkennen. Dus op de leeftijd van 20 jaar, ging hij op de eerste lange motorfiets- tocht door Afrika . Daarna reisde hij naar Australië en Nieuw-Zeeland , om dan weer terug te keren naar Afrika . In totaal zijn het tot 3 ritten met een motorfiets door Afrika geworden ; 2 keer met de auto en 1 keer in een vrachtwagen.

Naast zijn reizen is Henrik in de levensmiddelen industrie werkzaam geweest, waar hij uiteindelijk eindigde als projectmanager, en hielp fabrieken op te starten in Vietnam en Egypte .

Sinds 2002 is hij werkzaam als freelance guide voor de Deense reisorganisatie Topas. In verband met dit werk heeft Henrik onder andere 8 keer de Kilimanjaro beklommen. Ook is hij guide geweest op wandel tochten in Nepal , Marokko , Italië, Spanje , Corsica , Kaapverdië en Groenland .

Henrik is nog steeds verbonden als guide bij Topas , maar streeft ernaar om thuis te zijn in onze vakantie seizoenen.

Helle :Rikke og Lars 2 032

Net als Henrik heeft Helle op jonge leeftijd zich zelf uit willen dagen. Dus na de eerste keer backpacken door Azië , startte zij met haar toenmalige vriend het importbedrijf Gekko, en dreven dat samen de daaropvolgende 10 jaar.  Gekko importeerde meubels , ambachtelijke kunst en kleding uit heel Azië , maar hoofdzakelijk uit Indonesië . De 10 jaar kenmerkten zich door veel spannende reizen naar Azië , maar ook  uitdagingen, die zaken doen met- en in een ontwikkelingsland, bieden.

De laatste 10 jaar, tot aan de verhuizing naar Les Trois Noyers in april 2012 , heeft  Helle gewerkt als maatschappelijk werkster /  raadgeefster op het gebied van de werkgelegenheid; zowel in de prive- en openbare sector .

Helle en Henrik hebben ook allebei  gewerkt als mentor in een residentiële instelling voor gehandicapte  kinderen . Deze kinderen komen van de zomer voor de vierde keer hier in Les Trois Noyers. Wij kijken daar allemaal met veel plezier naar uit.

Behalve Helle en Henrik bestaat het huishouden uit  2 honden en 2 katten die graag de aandacht van de gasten te krijgen .

Wij leven zelf in het ene uiteinde van het meer dan 500 m2 grote huis.  De rest van het huis is omgebouwd tot appartementen

IMG_0199

dyrene 007