Pebrac – ons naburige dal

Pebrac -  ons naburige dal

Net nadat wij in april 2012 verhuist waren,  hadden we wat familie, Peter en Anne-Grethe, op bezoek. En  natuurlijk wilden wij de omgeving waarin we ons gehuisvestigd hadden, verkennen.

Wij hebben daarom de auto ingeladen met honden en mensen , en zijn naar het westen, in de richting van Saint-Flour, gereden. En daarna verder naar het westen, naar de beroemde toeristische stad SalersSalers 1

Wij reden uren rond, en zagen vele prachtige landschappen, steden, kerken, etc.

Op weg naar huis , 5 km voor Tailhac , kwamen we langs een wegwijzer die  onder andere Desges aangaf. Wij draaiden,  en kwamen in ons ” buur dal ” – en dat bleek het meest prachtige landschap van de dag te zijn. En dat zomaar in onze ” achtertuin ” . In dit dal stroomt het riviertje Desges, en  komt door een aantal  kleine dorpjes. Ook hier is de natuur  weer uniek en ongerept.

Het is hier waar Pebrac ligt. Een klein dorpje met een mooie kloosterkerk uit de 11-de eeuw. En het oude klooster , waar vrijwilligers een klooster-tuin hebben aangelegd, en een klein cafe drijven.

Klostret i Pebrac ny

Rond lopen door de smalle straatjes van de Pebrac, is net als de klok een paar honderd jaar terug te draaien.

Sindsdien hebben wij herhaaldelijk rondgereden in het naburige dal. Ook zijn we er vanuit Les Trois Noyers, heen gewandeld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA