De Auvergne, onze regio

De Auvergne, onze regio

Auvergne

Auvergne

De Auvergne is een gastvrije regio, maar ook een vrij onbekende  vakantiebestemming , waardoor de prijzen  iets lager zijn dan in de rest van Frankrijk.

De Auvergne is een van Europa’s grootste beschermde natuurgebieden .

De vulkanen in de Auvergne

De Auvergne is het  vulkaan- land van Frankrijk . De oudste grote vulkanen in het zuiden ontstonden 12 miljoen jaar geleden . Een spannende regio met plateaus , diepe kloven , ongelooflijke rotsformaties en autentieke oude dorpjes . De hoogste vulkaan in het gebied is de Puy de Sancy met een hoogte van 1886 m.

In het natuurpark, Parc Naturel Regional des Volcans d’ Auvergne , ten zuidwesten van Clermont – Ferrand , kun je wandelen in de bergen Plomb du Cantal , Puy de Dome en Puy de Sancy .vulkan

Het park heeft een  wandelpaden-netwerk van duizenden kilometers tussen bossen , bergen en gletsjers .

Activiteiten – zie verder onder het tabblad Activiteiten.

Riverrafting

In de zomer is er gelegenheid voor diverse soorten extreme-sport : white water sport ( rafting ) , paragliding of bergbeklimmen.

In de winter bieden de ski-stations in de Auvergne alle soorten ski-sport aan : skiën, langlaufen , sneeuwschoenwandelen , snowboarden , etc.

natur+ski 038

Het dichtstbijzijnde skigebied, Le Lioran , ligt op 80 km van Les Trois Noyers.

De Auvergne is ook de op twee na grootste kuuroord-bestemming van Frankrijk, met een breed scala aan kuuroorden met spa baden met geneeskrachtig bronwater .

Voor gezinnen met kinderen kunnen de pret- en dierenparken,  PAL , Vulcania , Volcan de Lemptegy en Electrodrome genoemt worden . Daarnaast zijn er in de buurt van Les Trois Noyers , mogelijkheden voor verschillende soorten van watersport in de rivier Gorges de Allier , en er is een adventurepark slechts 6 km hier vandaan .

 Auvergne specialiteiten

Wanneer je in de bergen gewandeld hebt, is het tijd om aan tafel  te gaan. Je kan genieten van de vele heerlijke kazen  uit de Auvergne zoals:  Bleu d’ Auvergne , Fourme d’ Ambert , Saint- Nectaire , Cantal en Salers .ost og pølse - Kopi

De culinaire specialiteiten bestaan ​​uit eenvoudige ingrediënten , en de ongeveer 30 Michelin restaurants serveren , bijvoorbeeld  een petit sale met groene linzen uit Puy , gevulde kool , Potee auvergnate en truffade .

Van de bekende wijnen zijn Saint – Pourçain , Côtes d’ Auvergne en rose wijnen uit Chanturgu, te noemen .

Schone lucht , geneeskrachtige bronnen , spannende culturele belevenissen,  en entertainment voor het hele gezin …de Auvergne is gezond voor lichaam en ziel !